Het geheim van Slagerij Kastelein
Waar Slagerij Kastelein het beste vlees vandaan haalt
Wij weten waar ons vlees vandaan komt en hoe elk dier geleefd heeft. We kennen onze veehouders goed, dat vinden we nog belangrijker dan een keurmerk. Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop en hieraan stellen we dan ook hoge eisen. Slachten doen we zelf in onze eigen slachterij. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze. Doordat we zicht hebben op het hele proces, van de boerderij tot in de winkel, kunnen wij constant de beste kwaliteit leveren. Ook voor een feestelijke maaltijd bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u een heerlijke gourmetschotels leveren, maar ook uitgebreide buffetten en barbecues.
Het lekkerste varkensvlees
De varkens die bij slagerij Kastelein binnen komen zijn zwaarder dan bij de meeste slachterijen. Het vlees is hierdoor steviger. We slachten alleen gelten: varkens die nog nooit biggen hebben gekregen. Varkens zijn stressgevoelige dieren. Daarom laten wij ze bij ons op de slachterij altijd eerst een dag tot rust komen. Dit alles vind je terug in de vleeskwaliteit. Ons vlees heeft minder vochtverlies, heeft een betere kleur en is langer houdbaar. En dat proef je!
De beste delen van de rund
Ons rundvlees komt voornamelijk van het Belgisch witblauw-ras, die bij de boer buiten gelopen hebben. Deze koeien zijn maximaal tussen de vier en vijf jaar oud, we slachten alleen vrouwelijke runderen. Het vlees is daardoor fijner van draad. Goed verzorgde dieren die genoten hebben van de Twentse buitenlucht; dat levert het beste rundvlees op. Ook ons kalfs- en lamsvlees komt van eigen slachting en uit ons mooie Twente
.
Pure ambacht
Een aantal van onze ambachtelijke specialiteiten: Droge worstsoorten: Borgmennekes; Italiaans gekruide droge worst, Italiano; Italiaans gekruide droge worst, Chorizo; Spaans gekruide droge worst, Roquefort- met Schimmelkaas bereid. Ook de lams, rund en pomodore droge worst zijn heerlijk als tussendoortje of bij de borrel. Wegdammerrib; gepekelde varkensfilet met Ardenner mosterd, heerlijk bij asperges. Pavantri ham; onze “eigen” Parma ham ongeveer 1 jaar gezouten en gedroogd, een delicatesse van Twentse bodem.